Árpád apánk olyan jó kis környékre hozott benünket, hogy se szeri se száma a kiváló bortermő vidékeknek az országban. És mindegyik borvidéknek mások a sajátosságai, a klimatikus és talajviszonyai, ennélfogva a borok is különbözők lesznek. Ha te is úgy vagy vele, hogy szeretnéd megtapasztalni ezt a sokszínűséget, hogy biztos kézzel vegyed le a polcokról a borospalackokat, hogy felismerd a borvidékek jellemzőit, hogy értékelni tudd ezt a nemzeti kincset, amit mindenkinek imserni kellene – akkor egy jó kis borkóstoló tanfolyamon a helyed!
Bónuszunkkal a Borkollégium egynapos borkóstolóján vehetsz részt. Ezen az alapozó kurzuson valóban a legalapvetőbb tudnivalóktól indultok el, kezdve a magyar borvidékekkel, folytatva a borkészítés mikéntjével, a különböző szőlőfajtákkal, majd pedig a bortípusokkal. Megsimered a borértés gasztronómiai vonatkozásait is, hogy milyen bort milyen étellel érdemes párosítani.
Tanfolyam tematika: egy nap, reggeltől estig (8 óra)
- 9.00 – 11.00: Mi a bor? Borstílusok
- 11.00 – 13.00: Mitől különfélék a borok? Termőhely, klíma, szőlőfajták, művelésmódok. Hogy készül a bor?
- 14.00 – 16.00: Fő szőlőfajták. Bevezetés a borkóstolásba
- 16.00 – 18.00: Étel- és borpárosítások
- Kóstolt borok/pezsgők várható tételszáma: legalább 12 tétel
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!